"ניסן"- מג'דל שמס
כשנמאס לנו מכל מקומות האוכל המוכרים בצפון - רמת הגולן, המליץ לנו מכר מקומי (מ"נווה אטיב") על מסעדת "ניסן" במג'דל שמס,
הנ"ל הוסיף וציין, שהוא אוכל רק ב"ניסן"...!
נאזי, דרוזי ממג'דל (כמובן), עבד שנים במסעדות שונות בצפון הארץ, אסף ידע וניסיון ופתח את מסעדת "ניסן".
המסעדה ממוקמת בצד ימין, בתחילת כביש העלייה ממג'דל לאתר החרמון.
אם ניתן להגדיר, "ניסן" היא מסעדה מזרחית – ישראלית.
המקום גדול, נקי, תפריט מגוון, שירות מצוין, מנות נדיבות ובמחירים סבירים – מה עוד נבקש...?!
מומלץ למשפחות עם ילדים בכל הגילאים !
טל' 04-6870831
בסולם גיל

יקב "אסף" – קדמת צבי - רמת הגולן
בביקורנו במסעדת "טיביס" שב"ורד הגליל" (בהזדמנות אכתוב...), שתינו את "יין הבית" של "יקב אסף" ומייד התאהבנו !
בהזדמנות הראשונה... כשקבוצת רצים "גררה" אותי למרוץ ברמת הגולן, ניצלתי הנסיעה ומייד קפצתי לביקור ב"יקב אסף", או יותר מדויק ב"כפר היין" שב"קדמת צבי".
"קדם כפר יין" הוא למעשה מרכז מבקרים הכולל: בית קפה (פינוקים נהדרים אוירה ומחירים סבירים), טעימות יין ועוד ועוד פינוקי אירוח שכולם סביב יקב היין ...
ביקור במרכז יערך במינימום כשעה (רק לטובת טעימת יינות) ועד ימים, כולל לינה...
ואי אפשר בלי מילה על היין : (לטעמי) מהטובים ביותר שטעמתי, או יותר מדויק שתיתי בארץ !
"לבנים", "אדומים", "גרפה", מעולים ! מעולים ! מעולים !
אזהרה לאלה ש"קשה להם להכניס היד לכיס" (לא צריך עמוק מידי): מניסיוני האישי, קשה מאוד לטעום היינות של "אסף" ולא לקנות כמה מהם הביתה, לחברים, למתנות ... !
וכמובן, אל תוותרו על ישיבה מפנקת בקפה !
טל': 054-7790494
בסולם גיל


"רולא" – חיפה
והפעם נתחיל בבדיחה :
ביקשו מגבר לתאר מצב של: "רגשות מעורבים"... תשובתו הייתה : "זה כמו... שחמותי ("הפולניה") נופלת לתהום... תוך שהיא נוהגת ברכב החדש שלי !!!.... אכן רגשות מעורבים...
גם אני חוויתי לאחרונה "רגשות מעורבים"...
חברי, הגיע לחופשת מולדת משליחותו בקולומביה – אכן שמחה והתרגשות ... והצליח להפתיע אותי, תוך שהוא ("האורח" בארצנו), חושף לי את מסעדת "רולא" החדשה, במרכז הכרמל – התביישתי ! רגשות מעורבים....
שנים שז'אנר המסעדות המזרחיות ("שיפודים, חומוס, צ'יפס, סלט...") לא מתחדש, מתקדם, או מביא בשורה קולינארית כלשהיא ...
וכמובן שאין שום קשר בין ז'אנר המסעדות הנ"ל ובין האוכל המקומי ("בלאדי")... נמאסתם!
היחידים שעדיין מתרשמים מהמסעדות הנ"ל, הינם, קצת מהתיירים מחו"ל וגם אז, בעיקר משפע סלטי הפתיחה, שלא מוכר להם...
שנים שאני מחפש את אותו אוכל "פלסטינאי- בלאדי" (מקומי), העשוי מחומרי גלם מקומיים (מצומצמים), פשוטים, זולים ובד"כ בריאים ...
במהלך השנים, נעשו מספר ניסיונות בתחום, רובם לא צלחו !
אז רבותי, בשעה טובה, לאחרונה נפתחה בחיפה, על חורבות אחד מבתי הקפה במרכז הכרמל, מסעדת - "רולא" (ע"ש הבעלים), שמגישה אוכל "לבנטיני" – "פלסטינאי" – עם נגיעות "טורקי"/"עותמאני" (איך אפשר בלי...)."
המרכיבים, רובם מקומיים (בלאדיים"), המון"סומאק", שום, לימון ושמן זית...
התפריט כולל גם מדור שלם של מנות שונות ונהדרות של חומוס.
הטעמים מקוריים, עדכניים ומדהימים !
בשיחתי הקצרה עם בעלת הבית, לא הסתרתי את התלהבותי ושמחתי וביחד עם זאת הצגתי את דעתי ששם המסעדה ממש לא לטעמי... ושחייבים לקחת את האוכל יותר רחוק ועמוק לבישול הפלסטינאי הנהדר, תוך שילובם של מרכיבים ומוצרים כגון :"עכוב"("עכובית הגלגל"),"קובה","במיה","דאולה"("עלי גפן ממולאים") ועוד...
מומלץ בחום !
שמעתי שכבר קשה להשיג מקום...
שד' מוריה 11 , טל' : 053-9370326
בסולם גיל



בית קפה/מסעדה חלבית + פיצריה "הקוקיה" – קיבוץ דפנה
לרבים מאיתנו, קיים איפשהו חלום "לעבור לצפון...", מעטים מביננו מצליחים/מספיקים להגשימו...
אביבה ויואל אורבוך (נשואים+3), עשו זאת בגדול אחרי כ-20 שנה במרכז! אביבה, במקור מקיבוץ ברור חייל ( בשרים...), קונדיטורית שעבדה ב"רביבה וסיליה","אורנה ואלה", ו"פסטה מיה"... ויואל, איש טלויזיה וקולנוע במקור, שניהל את "דיקסי" כ- 12 שנה, החליטו יום אחד לעזוב את מנעמי המרכז, לעבור ולהשתקע בצפון המולדת. ההתחלה,(כמו בכל סיפורי ההצלחות...), הייתה קשה, הזוג לא מצא תעסוקה תקופה ארוכה ומתוקף כך נפגעה הפרנסה ...בנוסף המיקוד העסקי לא היה ברור...
לבסוף, ב- 2008 הם פתחו את ה"קוקיה" – בית קפה/מסעדה חלבית בכניסה לקיבוץ דפנה.
המקום, הינו מסעדה חלבית די בנאלית (כולל המחירים), אם כי מאוד מוקפדת ומומלצת !
·מנה מומלצת: סלט טונה – מבוסס על טונה טרייה המעושנת במקום (50 ₪).
בשנת 2012, המקום התרחב ולצד המסעדה ובתוך משאית ישנה, פתחו הזוג פיצריה ("PIZZA TRUCK").
הפיצות המוגשות במקום, כולן על בצק דק, הנאפה מקמח נפוליטני מיובא מאיטליה (כמובן...), האפייה הינה בתנור מיוחד, ש"עלה לארץ", כמובן מאיטליה.
הפיצות מכילות גבינת מוצרלה אמיתית – מומלץ!
מסעדת הקוקיה טל': 04-6945800
פיצה טל': 04-6945700
בסולם גיל

מסעדת "גולד פיש" – חיפה
לאוהבי הדגים ופירות הים "גולד פיש" הוא המקום הנכון והכדאי ביותר !
לפתיחה מוגשים לשולחן מספר סלטים : עגבניות, חומוס, טחינה, מטבוחה, חמוצים, כרוב לבן ופיתות כמובן...
ובהמשך, תפריט מצומצם, אבל בהחלט מספיק, של דגים ופירות ים.
מחירים מצחיקים! כבר שנים שאני מנסה ללא הצלחה, לפתור את התעלומה: איך המנות מגיעות לשולחן כל כך מהר מרגע ההזמנה???...
יתכן וחלק מהתשובה, הינה, "דאוד" - בעל הבית שנמצא בכל מקום בכל רגע...
אבל האמת שבמחירים כאלה, מי שואל שאלות ...?
מנה מומלצת – דגים מעורבים אכול כפי יכולתך (מנה של דגים קטנים ובינוניים המוגשים עד שאתה מתחנן שיעצרו...) – 45 ₪
אלזיסו 26 , 04-8552663
בסולם גיל
"החומוסיה" – כרמיאל
כן רבותיי, יש מה לאכול בשוליו של כביש 85 (עכו- עמיעד) ויותר חשוב... יש למה להיכנס לכרמיאל! חברתי הטובה, מדריכת הטיולים, האורגנית, שגרה בישוב כמון (שמעל כרמיאל), הכירה לי את "החומוסיה" בכרמיאל. המקום מהווה "עוגן" חשוב לעוברי אורח ותושבי העיר הרעבים. הכל טרי, טעים ומוכן במקום מול הזמנה ואולי הכי חשוב : המקום פתוח גם בשבת (בדרך אל/מהצפון...)!
מנות מומלצות : "לאבנה","משאושה" (מסבחה).
החרושת 11 כרמיאל, טל' : 04-9905019
בסולם גיל
מסעדת "אבו רמי" – נהריה
בהגדרה זו מסעדת פועלים מזרחית... אם עוזבים את ההגדרות היבשות ולדעתי, זו אחת החומוסיות הטובות ביותר, נקודה!
מנה מומלצת :
· כל הגרסאות של החומוס.
מחירים : תמיד תקבל עודף...
· ניתן לקחת.
מומלץ! תיהנו!
לוחמי הגיטאות 5 נהריה, טל': 04-9929530
בסולם גיל
"פאב העוגן" – חיפה
חברי הטוב, הידען, הנהנתן וחובב הגסטרונומיה, הודיע לי שהוא יוצא לשליחות ארוכה לקולומביה, מטעם מקום עבודתו.
לא עזרו כל המניפולציות שהפעלתי כדי לנסות להשאירו בארץ..., שהרי לדעתי האישית : יש להשתדל מה יותר להיכנס ולהיות במולדת ומה שפחות לצאת ממנה...כשהבנתי שהוא נחוש בהחלטתו ורגע לפני שנפרדתי ממנו בחיבוק חברי, הוא הספיק "לגרור" אותי ל"פאב העוגן" בחיפה. רבותי, המוסד קיים כמעט באותה צורה משנת 1942 ! והוא משהו שבין פאב לבר למסעדה לביסטרו ולבית קפה, במילים אחרות הוא הכל! במקום סוררת אוירה מיוחדת השירות אדיב ומנוהל ע"י גיל בנם של המייסדים. התפריט עשיר טעים מאוד ובמחירים סבירים .
מנות מומלצות
6 סוגי בירה מהחבית, במזיגה ("איטית") מצוינת !
מנות טאפאס: כבד קצוץ – 18 ₪. איקרה – 19 ₪. הרינג – 19 ₪, שרימפס בשמן זית ושום – 24 ₪, מולים ביין לבן – 24 ₪, סלט כרוב וגזר (קולסלאו) – 15 ₪.
סנדוויצ'ים: רוסטביף – 49 ₪, הבית – 59 ₪.
פלטות: רוסטביף , 180 גר' – 75 ₪, 300 גר' – 125 ₪, פסטרמות – 75 ₪.
כתובת: שער פלמר 3 חיפה , טל' – 053-9441249
בסולם גיל

בר אוכל "פרדייב" – חוף הבונים
הפעם, באופן חריג, שלוש מילים בלבד על אוכל שתייה ושירות...טעמתי, אהבתי- תטעמו !
כמה מילים על אוירה, אנשים, אקסטרים, טבע ומה שבניהם...המקום ממוקם בתוך
"שמורת טבע" בחוף הבונים ...
אנסה להעביר את האווירה,אווירה,אווירה...אתה יושב בבר האוכל, תוך שאתה נהנה מהמטעמים... ובסיבוב אחד של ראשך (360 מעלות), אתה מקבל: אוסף של מטוסים עתיקים, קיפול מצנחים, מסלול המראה, צנחנים צבעוניים ומלאי אקסטרים, שמצליחים לסתור את חוקי הפיסיקה... ובסופ"ש וחופשות, משפחות שיוצרות אווירת קרנבל... ותוך כדי אותו סיבוב... טבע מדהים, הכולל: חוף ים ייחודי, נוף, בריזה, שקיעות...
בקיצור, שילוב מיוחד ונדיר, שקשה למצוא במקומות אחרים !
מתאים ומומלץ לכל גיל !
· הערה בתפריט שאהבתי: "המחירים בתפריט כוללים שירות בסיסי"
ז"א שהשירות כבר משולם, אבל יש מקום למתן טיפ...
· שעות הפעילות במקביל לפעילות מועדון הצניחה (ג'- שבת).
· הכניסה מכביש 4.
· גילוי נאות : אחי הצעיר צנחן ומנהל תוכן של המועדון.
טלפון :1-700-70-20-24

בסולם גיל
"קינמון בולונג'רי "– תחנת דלק "דור אלון" צומת עוקף חדרה
אחי הצעיר, ידוע כחובב אקסטרים, שומר על בריאותו וגזרתו ובשונה ממני ומשאר בני משפחתי, איננו גרגרן גדול...
מהסיבה הנ"ל, די הופתעתי לקבל ממנו טלפון על מקום "שכדאי לבקר בו...". בנסיעתי הראשונה לאזור, מיהרתי להיכנס ל"קינמון בולונג'רי".
אתחיל במיקום...בשתי מילים: בעייתי מאוד! ובמילה אחת: קטסטרופלי! בסמוך לכביש עוקף חדרה, כביש עם "נסועה" דלה (כן יש מילה כזו והכוונה במקרה הנ"ל לכמות הרכבים העוברים בכביש) – מה יש לחפש שם? הכניסה אפשרית רק לבאים מכיוון מזרח למערב ובנוסף לכל בתוך תחנת דלק!
כשהגעתי סוף- סוף למקום... גיליתי שבתחנה יש אפשרות לתדלוק גז ולכן החלטתי, בשלב ראשון להתנחם בתדלוק "המונית- הירוקה"...
מבחוץ, נראה אזור המסעדה, כמו מתחם קניות קטן ואופייני לתחנת דלק. כשנכנסתי פנימה, זה נראה כמו בית קפה ומסעדה מזרחית המחוברים יחדיו, בקיצור ממש לא משהו מבטיח......בשלב הזה, עברה בראשי המחשבה, על שיחת הטלפון הזועפת לאחי – האקסטרימר...
אבל אל לכם לאבד תקווה, שהרי אני מציין רק מקומות מומלצים!
אכן, "קינמון בולונג'רי" בבסיסה הינה מסעדה מזרחית, אבל "אל תסתכלו בקנקן..." המקום בהחלט משודרג ומעל לרמה המוכרת במסעדות מזרחיות קונבנציונאליות בארצנו. השירות מעולה, הסלטים טריים ומעולים, המנות הראשונות כולן תוצרת מקומית (ביתית) ומצוינות, בנוסף לתפריט הבנאלי המקום חזק מאוד בבשרים טובים, דגים ופירות ים (לא נפוץ במסעדות מזרחיות!).
מנה מומלצת : "פלטת פירות ים" (115 ₪) נדירה בנדיבותה (בהחלט יכולה להספיק לשני סועדים) וכוללת: "מקלות סורימי" (אישית אני לא מת על זה ומעדיף תמיד לאכול את ה"דבר האמיתי" ש"הים נתן"...), "מולים","טבעות קלמארי", "שרימפס", "קוקי סאן ז'אק" וחצי "סרטן כחול" (אופציונאלי).
כמעט שכחתי לציין: המחירים ממוצעים והוגנים !
"קינמון בולונג'רי" – תחנת דלק "דור אלון" ,צומת עוקף חדרה טלפון : 04-8255862
בתאבון !

בסולם גיל
סניפי "ארומה" – כל הארץ
במסגרת נסיעותיי הארוכות ברחבי הארץ, אני נוהג לעצור לטובת ״תדלוק״ והתרעננות בסניפי ״ארומה״ (לדעתי מעל 100...לא כולל הסניפים מעבר לים...). אינני חסיד של קונספט ״השירות – העצמי״ ולדעתי, רשת ״ארומה״ אינה מביאה בשורה בתחום. למרות זאת, מצליחה "ארומה" לשמור על רמה סבירה, אחידה ומדי פעם אפילו להתחדש ולגוון.
הסיבה שבגינה החלטתי לכתוב, להמליץ ולבקר באופן אישי בסניפי הרשת הינה, ההחלטה האסטרטגית שלקחה רשת ״ארומה״ , להעסיק לפחות עובד אחד ״מיוחד״ בכל אחד מסניפיה!
אכן , תרומה ענקית לחברה! אז אם אתם פוקדים את אחד מסניפי הרשת , מצלחים לזהות אחד מ״המיוחדים״, דעו : הם תמיד ישמחו למילת תודה קטנה ואישית...
תודה ענקית לרשת ״ארומה״ עובדיה ומנהליה!
וכמובן סיבה טובה ומספקת להעדיף תמיד את ״ארומה״ על פני הרשתות האחרות .