
איסט – ראשון לציון
2015
3 – גלגלים
מולי חברי, יזם ומנכ"ל "עסקים מתגלגלים", הודיע לי שהוא פוגש אותי לצהריים של יום גשום באזור ראשון מערב...
לאחר שהצהרתי (כרגיל...) שאני אוכל הכל, הודיע לי מולי שנפגשים במסעדת- "איסט" החדשה, הממוקמת ברחוב סחרוב, מול קניון הזהב.
לא ממש התלהבתי מבחירת המיקום הלא מוכר, אבל הרגשתי מחויב להצהרתי...
לאחר שערכתי ברור טלפוני קצר- נרגעתי.
הברור העלה שני נתונים ראשוניים: הראשון שמדובר במסעדה (לא ברשת) תאילנדית (אוכל חריף והרבה שימוש בחלב קוקוס – אני מת על שניהם...) והשני שהשף לאון אלקלעי (הזכור לטובה ממסעדת "גרגנטואה" – בשנות ה- 90', מעורב כיועץ בהקמתה של "איסט")...
ואכן יש למה לצפות.
"איסט" מסעדה תאילנדית לא מתיימרת אבל מאוד משתדלת !
התפריט מגוון ומקורי- מומלץ לבקש המנות בעלות החריפות הגבוהה !
בצהריים עיסקיות במחיר המנה העיקרית.
מנות מומלצות :
מרק טום קא גאי
סטייק סלמון בקארי
סחרוב דוד 26 ראשון לציון (מערב), 03-5222550
בסולם גיל
שף עמנואל – רחובות
2015
שני - גלגלים
קונדיטוריה שכונתית חמודה וטעימה, במקום מספר שולחנות ישיבה (בחוץ) המוסיפים אפשרות להזמין משהו מתוק/מלוח ולשבת עם שתייה חמה/קרה – שרות עצמי.
דרך יבנה 46, טל': 08-6325418, 052-6545702 (עמנואל)

בסולם גיל
"קפה ימימה" – רחובות
2015
2 – גלגלים
אזור דרום – מרכז רחובות, מתחיל להתעורר ולקחת חלק במהפכה הקולינארית שעוברת המושבה (לשעבר)/ עיר המנומנמת ...
אחת הסנוניות הראשונות, הינה, מאפיית "קלאסיק" הותיקה והמוכרת שעברה לאחרונה "מתיחת פנים" ובניצוחו של טל צברי והפכה ל"קפה ימימה".
במקום: קפה משובח, מלוחים , מתוקים( גם לקחת) טוסטים,סלטים ועוד... הכל טעים ומומלץ.
לרגל הפתיחה (אין לי מושג, כמה זמן זה "פתיחה" ?...), קפה ומאפה ב- 5 ₪ !
לאחרונה הצלחתי לזהות, התהוות של "פרלמנט בוקר" במקום... סימן חיובי מאוד !
הרצל 103, 08-9355696
בסולם גיל

החומוסיה - ת . דלק סונול סתרייה
2015
בשנים האחרונות, הפכה רחובות - רבתי ל"מעצמת- חומוס" (אשתדל לכתוב על כך בהזדמנות...).
אחת החומוסיות השייכות למעצמה הנ"ל, הינה "החומוסייה" בתחנת הדלק שעל כביש 40 מול מושב סתרייה .
כל גרסאות החומוס ועוד .... והכל טעים ומומלץ,
נקודת תדלוק לרכבים... ובשעות היום (7 ימים בשבוע) גם לרעבים .
תחנת דלק סונול סתרייה (על כביש 40) טל' : 08-8528966
בסולם גיל

קפה – מסעדה "ציונה" – נס ציונה
קפה- מסעדה, בעל אוירה שונה ומיוחדת, בית ישן + חצר עם עצי פיקוס, הכניסה מרחובה הראשי של נס ציונה (ויצמן) .
המקום כולל חנות פנימית קטנה, המוכרת: חפצי נוי, תיקים, בגדים, אביזרים לבית ועוד ... (בעיקר לנשים...) – יקר !
באגף המזון: בבוקר, ארוחות בוקר נהדרות, בערב המקום משנה פניו יותר לכיוון הביסטרו – מסעדה.
הכל טעים וקצת שונה, השירות נהדר !
שווה לדגום המקום בימים שונים ובשלבים שונים של היום, בכדי לחוש את ההבדל באווירה, באוכל ובסגנון.
מתאים לכל סוג של מפגש ולכל מטרה.
ויצמן 18 , 08-8586565
בסולם גיל


פיצרייה – עין יהב
במהלך שנות ה- 80' נזדמן לי לבקר מספר פעמים ב"עין יהב". המושב, היה אחד ממוקדי הגאווה של "תנועת המושבים"!
החקלאים שלחו את תוצרתם אל מעבר לים ותוגמלו במט"ח מפנק, מתחם תחנת הדלק של המושב היווה מפגש עסקי פורח ומכניס...
התכניות, הפנטזיות והחלומות דיברו על : גידול אלוורה רפואית, חדרי אירוח לטובת תיירות מרפא... ועוד ועוד רעיונות עסקיים שונים...
באותם ימים, "השמיים נראו הגבול" ל"ארץ השמש הנצחית" (כך מכונה המקום)! שנים רבות שלא ביקרתי במושב...
כביש 40 עבר שדרוג משמעותי, אני מעדיף "לרדת"/"לעלות" ל/מאילת דרך מצפה רמון. לאחרונה נזדמן לי לבקר במושב...
המקום כאילו עצר מלכת אי שם בשנות ה – 80' ...
מתחם תחנת הדלק כבר לא בבעלות המושב, החקלאות ספגה לאחרונה "מכת מוות", שספק רב אם תצליח להתאושש ממנה ושאר החלומות והתכניות, התפוגגו, או עברו לידיים פרטיות .המקום נראה עצוב משהו... הערניים והזריזים מבני המקום, שהבינו את המצב... הסבו עצמם בעיקר לעסקי המזון והאירוח... אחד מאלה, הוא שגיא שפתח את "פיצרייה" במושב עין יהב.
אז אם אתם רעבים בדרך אל..., בדרך מ..., או פשוט בסביבה, כנסו לפיצרייה ותנו לשגיא לפנק אתכם בפיצה (זוגית/משפחתית) מעולה, עבודת יד, בצק דק ותוספות נהדרות !
לצד הפיצה יוגשו מטבלים נהדרים...
פיתרון נהדר לרעב של אמצע / סוף יום!
טל' : 052-3666811
בסולם גיל
מסעדת "סקי" – קרית גת
חב' "קורנית דיגיטל", הינה אחד מלקוחותיי הותיקים והטובים !
הנסיעות למפעל הדיו של החברה בקרית- גת, זימנו לי ביקורים תכופים בעיר הדרומית...
קרית- גת התברכה במיקום מדהים : צמוד לכביש מס' 40, בסמוך לכביש מס' 6, וע"ג תוואי מסילת הרכבת .
היום, נסיעה מקרית גת לת"א לוקחת פחות משעה! לדעתי, ראשי העיר ופרנסיה לא השכילו לנצל ולמנף הנתונים הנ"ל. גם הקמתו בעיר, בשנת – 2008 , של מפעל "אינטל" (בהשקעת עתק), משולה לדעתי, לילד צעיר הזוכה בפרס הגדול ב"לוטו"- מתבלבל ואינו יודע איך להתנהל עם זכייתו...
העיר מוזנחת, לא נקייה ומעל לכל אינה מתפתחת בשום תחום בהתאם לפוטנציאל שלה!
מעטים העסקים בעיר ובפרט עסקי המזון השווים ביקור...לאחרונה נפתחה בעיר מסעדת "סקי",
מסעדת בשרים ומאכלים בוכריים.
רבותיי, הבוכריים מאז ומתמיד ידעו להתקין בשרים ותבשילים מעולים ואכן גם ב"סקי" הכל טעים!
מנות מומלצות : שיפודי כבש וקבב.
חשוון 10 קרית גת (בסמוך לתחנת הרכבת) , טל' אלכס (בעלים) – 054-5484091
בסולם גיל

מסעדת "ללה" – רחובות
שנים שאני משתוקק לחוות טעימה של אוכל אתיופי...
לצערי, רוב המקומות שבהם ניתן למצוא אוכל אתיופי (ואשתדל להיות עדין...) מאוד לא מזמינים ומפנקים... בנוסף, הזהירו אותי, חזור והזהר, שהאוכל חריף בטירוף ואפשר "לטוס איתו לירח וחזרה"... ואני ממש לא "אסטרונאוט"...אני לא אוהב לאכול לבד וקשה עד בליתי אפשרי היה למצוא שותף לחוויה המפוקפקת הנ"ל...לאחרונה נפתחה ברחובות מסעדת "ללה", המגישה מאכלים אתיופים אותנטיים. המקום חדש ועיצובו נעים ומזמין, ניתן להתאים את רמת חריפות האוכל לסועד וכמובן שאין כבר בעיה למצוא שותפים לביקור ב"ללה"...
בסולם גיל

הבעלים: תמיר אדנה, בחור צעיר, נחמד, אינטליגנט, מזמין ושירותי מאוד, בנקאי בעברו, שעשה שינוי משמעותי בחייו. "ללה" מגישה אוכל אתיופי "כמו שאוכלים בבית" (תמיר).התפריט מצומצם (נהדר!) ומכיל מעט מנות ראשונות ומנות עיקריות בשריות וצמחוניות. האוכל בעל חריפות נהדרת הניתנת לשליטה בהתאם למזמין, אני אישית אהבתי את רמת החריפות האותנטית (הגבוהה) – מעולה !
כל טעימה, זורקת לתערובת של טעמים חדשים וביליתי מוכרים.רוב המנות מוגשות ע"ג מגש עגול שעליו מונחת "איג'רה" שהיא סוג של פיתה אתיופית - "בת דוד" של ה"לחוח" התימני המוכר, האוכל והרטבים מונחים מעל (תמונה), כך שכל הטעמים מתערבבים ומתפוצצים בפה .
"ברומא התנהג כרומאי", אומר המשפט הידוע וכך ב"ללה" התנהג כאתיופי... וזה אומר לאכול בידיים - אל תוותרו על החוויה !
ארוחה מלאה לזוג כולל שתייה וטיפ, תשאיר לכם עודף מ - 200 ₪.
עסקיות בצהריים.
אז אל תחכו, הזדרזו להגיע לפני שיתחילו התורים...
טלר 32 (ממש ליד פינת הרצל), 08-9964644
"ג'ו" – צומת ראם / מסמיה
... שאני אמליץ על בית קפה של רשת ? ועוד בתחנת דלק ?
אז כן, יש משהו שונה ומיוחד ב"קפה ג'ו" בצומת ראם / מסמיה. שושי לוי (בעלים), מנהלת את צוות המלצריות ביד רמה ובחביבות. מעבר לתפריט השגרתי של הרשת, צוות הבנות תמיד תשמחנה להיענות לכל בקשה מיוחדת של הלקוחות. המקום נקי והאוכל תמיד טרי וטעים !
למי שמגיע בבוקר, סיכוי טוב לפגוש במקום "פרלמנט" של מושבניקים מחוספסים מאזור באר טוביה, הנ"ל נפגשים שם כמעט בכל בוקר לקפה, פינוקים שיחות רכילות ודיונים בנושאי חקלאות שונים...
· עסקיות בצהריים
טל' (שושי) : 052-4229000
בסולם גיל
"חמארה" - רחובות
אחד מלקוחותי מאזור רחובות , המליץ לי בחום ומייד הלכתי לבדוק...
בשקט בשקט, נפתח לאחרונה (על חורבות "קפה בני" המיתוליגי הרחובותי) מקום חדש בשם "חמארה". בין בתי הקפה ומקומות המזון הבנאליים והמשעממים "חמארה" לא דומה לשום מקום, בשום דבר! כבר בכניסה ניתן לזהות שהמקום שונה .... התפריט מצומצם ומשתנה על בסיס יומי , המנות לא גדולות (גם המחיר לא...) ומוכנות טרי טרי במקום מול הזמנה. בנוסף לאוכל: אלכוהול, קפה ("אנחנו לא בית קפה..." – הבעלים) ומנות אחרונות. מי שביקר, או מי שמתכנן בקרוב, יזדמן לפגוש שם טבח מוכשר העונה לשם שי ויוכל להגיד בעוד מספר שנים "אני אכלתי אצל שי בחמארה רק שהתחיל..."
מומלץ!
שעות פתיחה : ב' – ה' : 12:00 – 24:00 , ו' : 08:00 –01:00 , ש' :18:00 – 24:00 .
כתובת : הרצל 210 רחובות (בפינה – אין שלט).

בסולם גיל

בראנצ' במלון "לאונרדו בוטיק" – רחובות
בהמשך לפתיח על בתי הקפה שרשמתי בנושא "קפה בנדיקט".
האורחים הרבים (בעיקר של "מכון ויצמן") הבאים ויוצאים ורוכבי האופניים השוהים במלון "לאונרדו בוטיק רחובות", גורמים לי להגיע תכופות למלון. בנוסף (גילוי נאות), מנכ"ל המלון שרון גוברין חבר ולקוח אישי שלי. הנ"ל יצרו אצלי הכרות אינטימית עם המלון , מיום לידתו, לפני מספר שנים. הבראנצ' המוגשת במסעדת המלון הינה הטובה והמפנקת בעיר ואולי אף באזור כולו!
מזנון עשיר אסתטי ולא מנופח מדי (כמו ברבים מהמלונות בארצנו...) , הכולל את כל שנזקק נהנתן מצוי בבוקר מפנק!
חבל שהקפה (המוגש ממכונה של "עלית") ולא תואם את רמת שאר המוצרים , כן קפה לא ברמה , בבראנצ' .... !
השירות חביב ואדיב אבל לא מספיק מקצועי. שימת דגש לשיפור הנקודות הנ"ל , ימקם את הבראנצ' של לאונרדו רחובות, בליגה של המצוינים.
סה"כ מומלץ בחום !
בימי שישי בבוקר במבצע – 69 ₪ לאדם.
בסולם גיל
"גמברינוס" – אשדוד
הימים ימי "צוק איתן" , חנות האופניים "מצמן את מרוץ" של יואל באשדוד , נתנה לי סיבה מספיק טובה להגיע לעיר שבימים כתיקונם, הפכה כבר מזמן לבירה קולינרית של המחוז... אבל בתקופת המבצע , מצאתי עיר : עצובה /סגורה/ חבוטה...
באחת הנסיעות , לאחר שסיימתי הובלת אופניים ומסרתי אותן ליואל , נזכרתי בנחמה קטנה הקיימת בעיר הדרומית ושמה "גמברינוס".
הסיפור הנפוץ מספר שלפני מספר שנים , מספר חברים יוצאי "חבר העמים" וחובבי שתייה ומזון, החליטו למסד את מפגשם השבועי שכלל כמובן הרבה נוזלי אלכוהול וליד "מוצקים שונים" וטעימים בכמויות לא קטנות.... הלכו החברה , שכרו מקום קטן ב"סיטי" של אשדוד ושם החלו להיפגש באופן קבוע! די מהר , קבוצת החברים המדוברת גדלה, שעות הפתיחה גלשו לכל השבוע והמקום התרחב, הכפיל, שילש ואף ריבע את עצמו ביחס לגודלו המקורי! היום "גמברינוס" האשדודי מתפקד על תקן של פאב/ מסעדה המגיש מנות בשרים, פירות ים, דגים, בירות מהחבית ושתיה חריפה, במבחר שלא היה מבייש אף פאב תל אביב ידוע!
המנות גדולות מאוד! והמחירים נעים בין סביר לזול! מנות אחרונות – מאכזבות.
"גמברינוס" הציונות 45 אשדוד (שימו לב : חלק ממכשירי הניווט מגיעים לצד האחורי של המקום...) טל' : 08-8655719
סגור ביום א' ובסופ"ש רצוי להזמין מקום
תהנו !
בסולם גיל
"מוזה" – ערד
האמת שלהביא אותי לאזור ים המלח בקיץ הישראלי זו משימה כמעט בלתי אפשרית ...! היחידים שמצליחים לעשות זאת הם התיירים (בעיקר מחו"ל), היורדים לביקור ב"ים המוות" ובמצדה... ורוכבי האופניים, שמסלולי האזור חביבים עליהם תמיד ואני מוזמן לטובת ה"הקפצות". בדרך הלוך וחזור אנחנו תמיד שמחים למצוא סיבה "למשוך" לכיוון "מוזה" בערד. "מוזה" בתחנת הדלק אלון בכניסה לערד – מוסד הקיים כבר כמעט 30 שנה. זה לא מובן מאיליו, שמקום מצליח לשרוד ולשמור על רמה תקופה כה ארוכה , בטח לא בפריפריה! השירותים מבריקים (כן , זה פרמטר מאוד חשוב בהתרשמות ממקום המגיש מזון ובטח לא נפוץ ב"מדינת היהודים" ....).
המקום הינו משהו שבין מסעדה לפאב ולביסטרו ושומר על רמה גבוהה ואחידה כבר שנים רבות. באחת הפעמים האחרונות שביקרתי ב"מוזה" תוך שאני דוגם ומתענג על סטייק האנטרקוט המקומי (115 ₪) , יצא לי לגלגל שיחה קצרה עם בעל המקום ...
לשאלתי על מקורו של סטייק האנטרקוט ? תוך שאני מצפה לתשובה בסגנון המסעדנים "מספרי הסיפורים" מהמרכז , היודעים לספר על עדרי עגלים שהם מגדלים "אישית" ברמת הגולן תוך מעקב צמוד על לידתו של העגל , גידולו , שחיטתו וכמובן "יישון הבשר"....
ענה לי בעל המקום: שהוא פשוט קונה את הסטייק מ"תנובה" ואף הוסיף ואמר שגם את קבבוני הטלה (25 ₪) הוא אינו מיצר בעצמו , אלה קונה מיצרן חיצוני - אהבתי התשובה הכנה והלא פלצנית ! ובעיקר אהבתי את הסטייק והקבבונים....
מנות מומלצות נוספות : מרק גולש (34 ₪) , תבשיל גולש (56 ₪).
"מוזה"- "משחק בליגה של הגדולים "(גם במחירים) ובהחלט נותן סיבה לרדת לים המלח , או לעלות (למי שמוצא מה לעשות שם...).
בסולם גיל
Your Way
