גיל בטעם שלך
"פרודג" – נתניה
4 – גלגלים בסולם גיל
יודעים לעשות : חנות המפעל (מעדנייה) לעיבוד דגים, סלטים, בשר, גבינות, חמוצים ועוד...
מוסד חובה לכל חובב מזון !
המקום קיים מעל ל- 60 שנה !
עד שנות ה- 80 ' היה "פרודג" "המקום הסודי" של תושבי נתניה והסביבה,
מוצריו השונים היו ה"ג'וקר" של הנתניתים ותושבי השרון בכל אירוע ואירוח !
אי שם בשנות ה- 80', חשף ישראל אהרוני את המקום במדורו בעיתון וכל השאר היסטוריה...
סניף נוסף ומפונפן (פחות אוהב..), שיווק רחב של המוצרים לחנויות ורשתות, אירועים ועוד...
החנות המקורית שומרת עד היום על סגנונה המקורי והיא מוצפת אוהדים נלהבים ומבקרים מכל הארץ,
בימי שישי עמוס מאוד.
כל המוצרים ובמיוחד מוצרי הדגים, ברמה הגבוהה ביותר שיש וכמו שכבר ציינתי – אתר חובה !
המחירים : ממוצעים – עממיים.
הכדר 23 א.ת. הישן, טל' : 09-8846555, 09-8623152

סנדביץ טוניסאי של שמעון פוסט – נתניה
3 – גלגלים בסולם גיל
יודעים לעשות : סנדביץ טוניסאי, שקשוקה ועוד...
מזה שנים שנתניה, הינה מעצמה של אוכל טוסיאי בכלל וסנדביצים טוניסאים בפרט...
אחד המקומות הטובים בעיר לסנדביץ טוניסאי, הינו שמעון פוסט !
בנוסף שקשוקה מעולה ועוד...
חבל שאין אפשרות לפריקסה.
פנקס 18 א. התעשיה הישן

.jpg)
"בוטקה 23" – שכונת התקווה
3 – גלגלים בסולם גיל
יודעים לעשות : דוכן/מסעדה לסביח, פלאפל ושניצל.
באחד מלילות 2005, הזמין אותי חברי המהנדס לסיור התרשמות מפרויקט חידוש שוק שכונת התקווה שהגיע לסיומו.
לאחר סיור לילי בשוק המתחדש, ישבנו באחת המסעדות לאכול (מה כבר יש לעשות בשעות כאלה, ובכלל....).
עברה לי מחשבה על כמויות הכסף האדירות שהוקעו בפרויקט ושלדעתי, או שהמקום יאבד מצביונו המקורי ויהפוך ל"פיל לבן", או שהפרויקט יעיף את כל האזור לשחקים...
שוק שכונת התקווה – שוק מקורה, נקי (יחסית), מואר, מאוורר ורחב מעברים...
הוא אחד השווקים המסודרים, הנעימים והמרווחים בארץ !
לשמחתי, האזור כולו קפץ מדרגה משמעותית בכל התחומים, כולל בתחום הגסטרונומי.
היום ניתן לשוטט ולטעום בשוק וסביבתו, סיור סוחף של יותר מיום שלם.
לאחרונה, נפתחה "בוטקה 23" בסמוך לשוק.
המקום מבריק מניקיון ויודע להכין סביח, פלאפל ושניצל ובמקרה הנ"ל הפחות הוא היותר
– הכל נהדר !
חן מנהל את המקום בחן ומוסיף לחוויה הכללית.
אצ"ל 23 , טל': 052-6557799

טאיזו – ת"א
4 – גלגלים בסולם גיל
יודעים לעשות : מסעדה אסייתית
לרגל ציון אירוע ש"הפולניות" נוהגות לציין ברגשות מעורבים.... התכנסנו, 6 סועדים רעבים, לארוחת ערב במסעדת "טאיזו".
כבר בכניסה, החלל, העיצוב, האווירה, הכלים, המטבח הפתוח... ובהמשך גם התפריט, השירות וכמובן האוכל, מכניסים אותך למוד של עולמות ותחושות אחרים ונעימים !
המלצר ששירת אותנו, הסביר שניתן לבחור מנות מהתפריט שבנוי בצורה שונה מהמקובל,
ואפשר לספר לו על העדפות הקולינריות שלנו (או אי העדפות...) והוא יבנה לנו תפריט בהתאם.
היות והיינו שולחן קצת בעייתי : אחת צמחונית, אחת שלא אוכלת דגים ופירות ים ואחד שלא אוכל בקר ולבן...
הרהרתי בסתר ליבי, שהמשימה שלקח על עצמו מלצרנו האדיב והמקצועי, הינה משימה בלתי אפשרית לביצוע...
אבל הוא בשלו,
רושם ע"ג פנקס את כל בקשותינו וכמובן את אי בקשותינו ותוך שהוא מרגיע את הסקפטיים שביננו שהכל יתוכנן ויבוצע...
החלטנו להתמסר באופן טוטאלי לחסדיו.
לאחר זמן קצר, החלו לזרום לשולחננו, או יותר מדויק לפלטה המסתובבת שבמרכזו, מנות מדהימות שתאמו באופן מושלם את המטריצה הבלתי אפשרית שיצרנו בבקשותינו הכמעט בלתי ניתנות לריצוי...
הרגשנו שאנחנו עולים על רכבת הרים, שמטלטלת אותנו בין מראות, ריחות וטעמים נהדרים, שחלקם אינם מוכרים ומתפוצצים לך בפה - חוויה !
הדבר גרם לנו להמשיך ולהתמסר... תוך שאנו לא מפסיקים להתענג.
המסעדה בנויה ממספר חללים ובמרכז החלל המרכזי בר ישיבה רחב ונראה מפתה.
לאוהבי הז'אנר, מומלץ לחפש (ואפילו להמציא...) סיבה ולהגיע לחוויה הזו ב"טאיזו" !
המחירים : יקרים מאוד !
ארוחה מלאה לזוג כולל יין / משקה חריף וטיפ תביא אתכם לסביבות ה- 1000 ₪ !
שווה לבקר באתר האינטרנט של המסעדה – ידידותי, אינפורמטיבי ומרשים.
חבל שמסעדה ברמה הזו אינה לוקחת על עצמה את עלות החנייה בחניון של מבקריה.
מנחם הגין 23, טל' : 03-5225005


